Завтра у Гаазі розпочинаються слухання у справі Україна проти Росії

Завтра у Гаазі розпочинаються слухання у справі Україна проти Росії

Укрінформ
У понеділок, 6 березня, у Гаазі розпочинаються перші слухання у справі Україна проти Росії в Міжнародному суді ООН. Слухання триватимуть чотири дні. 

Проце повідомила уповноважений з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

"Завтра, 6 березня, у Гаазі розпочинаються слухання у справі Україна проти Росії в Міжнародному суді ООН. Це перші подібні слухання. Вони триватимуть чотири дні. Україна починає правову боротьбу, міжнародну протидію агресії Росії в юридичному полі, протидії окупаціі Криму і Донбасу, масовому порушенню прав людини", - написала Геращенко. 

Вона зазначила, що позові проти РФ йдеться, що Москва порушила положення Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

"Буде гаряче і непросто, Москва і вся ії пропагандистська брехлива машина теж готуються і дуже рефлексують щодо цього суду. Я знаю, як маленька українська команда останній місяць готувалася до цих перших дебатів, на яких МЗС представлятиме залізна леді українськоі дипломатіі і двигун цієі справи Олена Зеркаль (заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції - ред.), - розповіла Геращенко.

За її словами, матеріали збирали всі українські силові структури, які щодня документують російські злочини: вбивства, поранення, руйнуванння майна, незаконне утримання , системне порушення прав людини.

Слухання йтимуть англійською і будуть транслюватися онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-