У НАБУ заявили, що залишатимуться з Насіровим у залі суду до продовження засідання

У НАБУ заявили, що залишатимуться з Насіровим у залі суду до продовження засідання

Укрінформ
Детективи НАБУ та прокурори САП разом із затриманим головою ДФС Романом Насіровим залишатимуться у залі суду до продовження засідання або завершення терміну тимчасового тримання підозрюваного під вартою.

Про це повідомляється на сторінці Національного антикорупційного бюро у Facebook

"Детективи НАБУ та прокурори САП залишатимуться у суді або до поновлення розгляду справи та задоволення клопотання про обрання запобіжного заходу, або ж до завершення терміну тримання під вартою, який спливає сьогодні о 23 годині", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу суд зобов'язаний забезпечити наявність чергового судді на випадок заявлення клопотання про відвід служителя Феміди, який слухає справу.

"Солом'янський районний суд міста Києва досі не забезпечив цю умову. Офіційного рішення про перенесення судового розгляду, з вказанням дати та часу, до яких оголошено перерву, представники НАБУ та САП досі не отримали. Натомість, замість чергового судді, який не зміг вийти на роботу і продовжити розгляд справи, у суді з'явилася прес-секретарка установи, яка повідомила журналістам про те, що нібито засідання переноситься на понеділо.", - наголосили в НАБУ.

Національне антикорупційне бюро чекає, що Солом'янський районний суд міста Києва таки прийме сьогодні рішення з обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного голови Державної фіскальної служби України.

Як повідомлялося, Солом'янський суд Києва не зміг обрати Роману Насірову запобіжний захід. Сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді.

Термін тимчасового утримання Насірова під вартою спливає ввечері 5 березня. Відтак, якщо до завершення цього строку, питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти.

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що група депутатів ВР ініціюватиме кримінальне розслідування стосовно голови Солом'янського суду Києва, якщо вона до 19-ї години не організує роботу суду у справі Насірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-