Голова Рахункової палати залишається відстороненим - САП

Голова Рахункової палати залишається відстороненим - САП

Укрінформ
Голова Рахункової палати залишається відстороненим від посади згідно з рішенням суду, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає встановити для нього терміни ознайомлення з матеріалами провадження.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба САП.

"За принципової позиції прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, рішенням колегії суддів Апеляційного суду м. Києва від 2 березня 2017 року залишено в силі ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва про відсторонення голови Рахункової палати, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), від займаної посади строком на два місяці", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначають у САП, підозрювані у справі (голова та один із членів Рахункової палати України) та їхні захисники, яким повідомлено про закінчення досудового розслідування ще 24 лютого і надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення (у тому числі в сканованому вигляді), зволікають та зловживають своїм правом на ознайомлення з матеріалами, відмовившись 2 березня від ознайомлення з останніми двома томами справи.

"Враховуючи таку "конструктивну" поведінку сторони захисту, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури сьогодні до суду подано клопотання на підставі ч. 10 ст. 290 КПК України про встановлення строків для ознайомлення із матеріалами провадження", - зазначили у прес-службі САП.

Там додали, що прокурори САП та детективи Національного антикорупційного бюро України вживають всіх необхідних заходів для якнайшвидшого направлення обвинувального акту до суду.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно голови та члена Рахункової палати України. Підозрюваним та стороні захисту відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Зокрема, голові Рахункової палати Роману Магуті інкримінують зловживання владою або службовим становищем, а члена палати, головного контролера – директора департаменту з питань агропромислового комплексу – підозрюють у привласненні і розтраті шляхом зловживання службовим становищем.

За версією слідства, у період з січня 2014 року по березень 2015 року голова Рахункової палати, діючи в інтересах головного контролера – директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України, шляхом підготовки та підписання службових документів вчинив умисні дії, наслідком яких стало протиправне відчуження двокімнатної службової квартири в новобудові міста Києва у приватну власність її родича.

Водночас родичу повідомлено про підозру та, через ухилення від слідства, його оголошено в розшук.

Як відомо, 16 листопада 2016 року детективи НАБУ спільно з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру голові та члену Рахункової палати України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-