Прем’єри

Прем’єри "Вишеградської групи" узгоджують позиції перед самітом ЄС

Укрінформ
У столиці Польщі триває зустріч глав урядів "Вишеградської четвірки".

Мета зустрічі – підготовка спільної позиції країн на найближчі саміти ЄС, які відбудуться у березні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зустріч у Варшаві буде доброю нагодою попередньо узгодити позицію щодо актуальних питань, пов’язаних з функціонуванням ЄС і його майбутнім, особливо після виходу з ЄС Великої Британії", - заявив перед зустріччю глав урядів "четвірки" речник польського уряду Рафал Бохенек.

Таким чином, прем’єр-міністри Польщі, Чехії, Словачини та Угорщини Беата Шидло, Богуслав Соботка, Роберт Фіцо і Віктор Орбан підготуються до самітів у Брюсселі (8-9 березня) та Римі (25 березня).

На саміті у Брюсселі лідери країн ЄС обговорять питання економіки, безпеки та міграції. Крім того, Європейська рада має обрати свого керівника на період з 1 червня по 30 листопада 2019 року. Чинний глава Європейської ради Дональд Туск нещодавно заявив, що готовий очолювати ЄС і наступну каденцію. Водночас Польща не хоче Туска на цій посаді, пропонуючи альтернативну кандидатуру – депутата Європарламенту від Польщі Яцека Саріуша-Вольського. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-