Військова прокуратура хоче притягти до відповідальності адвокатів Клименка

Військова прокуратура хоче притягти до відповідальності адвокатів Клименка

Укрінформ
Головна військова прокуратура звернулась до голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури щодо вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності захисників екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури у Фейсбуці.

"Притягнення до дисциплінарної відповідальності захисників Клименка О.В. через умисне і грубе порушення норм адвокатської етики та процесуального права", - йдеться у повідомленні.

Як прокоментував ситуацію головний військовий прокурор Анатолій Матіос, адвокати Клименка під час судового засідання переховувались за межами приміщення Голосіївського районного суду міста Києва від слідчого судді з 20.00 вечора 27 лютого до першої години ночі 28 лютого 2017 року. Крім того, адвокати після початку слухань проігнорували 4 офіційні виклики судді і лише о 1 годині ночі повернулися до зали судового засідання.

За словами Матіоса, адвокати свідомо і умисно ухилялися від здійснення своїх професійних обов'язків, порушували присягу адвоката, принципи адвокатської діяльності та Правила адвокатської етики.

Головний військовий прокурор висловив сподівання, що Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури не залишить цей факт без реагування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-