Семерак хоче реформувати природоохоронний нагляд за прикладом МВС

Семерак хоче реформувати природоохоронний нагляд за прикладом МВС

Укрінформ
Заробітна плата у співробітників нової  служби природоохоронного нагляду та контролю має бути не нижчою, ніж у співробітників поліції.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, відповідаючи на питання щодо майбутньої реформи Державної екологічної інспекції України, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Міністр наполягає на залученні до реформованої служби природоохоронного нагляду та контролю нових людей.

«Повинен бути баланс: достойна заробітна плата, контроль виконання покладених обов'язків та моральне переконання і бажання працювати. Однозначно оплата праці  має бути не нижчою, ніж у поліцейських патрульних, які сьогодні працюють у системі МВС», - пояснив міністр, підкресливши, що реалізація реформи Державної екологічної інспекції потребуватиме часу та коштів.

Він переконаний, що нові екологічні інспектори, які виявлять бажання працювати у природоохоронній  сфері, повинні мати належну мотивацію, пройти відповідне спеціалізоване навчання  та успішно скласти іспити.

«Ми беремо за приклад реформу поліції. Є попередні домовленості з американською командою, яка допомагала Арсену Авакову реалізовувати реформу в МВС. Вони готові з нами працювати. Ми маємо знайти нових екоінспекторів. Це повинні бути абсолютно нові людини. Людина, яка звикла до корупційних схем, не здатна вести себе  по-іншому.  Інспектори повинні мати іншу мотивацію», - зазначив Семерак.

За словами міністра, станом на 1 січня 2017 року в Держекоінспекції України працювало 2,5 тисячі інспекторів. Їхня середня заробітна плата становила близько 2 тисяч гривень.

«Заробітна плата коливалася в межах 2 тисяч гривень. Попри це існував конкурс та черга на роботу в Держекоінспекції. Наприклад, під час  нещодавньої  перевірки  роботи ДЕІ виявлено факт, коли в одному із  регіональних підрозділів виявилося три керівники. Всі вони отримували заробітну плату і через суди поновлювалися, щоб тільки залишитися на цій посаді. Це один з прикладів корупційності даної служби. Систему вилікувати вже неможливо», - вважає Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-