Мін’юст створив “територію свободи” без чиновників, хабарів і бюрократії

Мін’юст створив “територію свободи” без чиновників, хабарів і бюрократії

Укрінформ
Міністерство юстиції створило онлайн-простір юстиції для громадян, де можна отримати сервісні послуги, що стосуються документообігу, без спілкування з чиновниками.

Про це під час презентації Онлайн будинку юстиції заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми презентували загальнонаціональний проект, який тестувався як пілотний у місті Києві, - онлайн-будинок юстиції. Тобто, це територія свободи, це територія без бюрократії, без спілкування з чиновником", - заявив Петренко.

Він пояснив, що Онлайн-будинок юстиції "дає можливість отримати всі ті онлайн-сервіси, які Мін'юст протягом 3 років запроваджував".

"Можна отримати інформацію з усіх реєстів, які супроводжує Мін'юст і які ми відкрили в минулі роки. Так, можна отримати можливість подати документи щодо повторного отримання документів", - навів приклад міністр.

Окрім того, громадяни можуть онлайн отримати цифровий електронний підпис, зареєструвати громадську організацію та засіб масової інформації тощо.

Петренко підкреслив, що віднині у Онлайн-будинку юстиції з'являться нові функції онлайн - реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб та припинення їхньої діяльності.

"Наша філософія, яку ми сповідуємо, - це максимальний комфорт для українців. Звісно, всі ці новації мають певні технічні проблеми, і ми їх виправляємо в ході реалізації того чи іншого сервісу. Я думаю, це нормально, тому що це в Україні вперше, і ми маємо право вчитися і виправляти помилки. Але можу запевнити, що всі ті сервіси, які ми сьогодні запустили, ми зробимо все, щоб вони працювали дуже якісно і приносили позитивні умови для українців", - зауважив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-