Комітет ВР

Комітет ВР "передав у залу" проект постанови про звільнення Авакова

Укрінформ
Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував визначитися щодо проекту постанови № 5041 про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ у сесійній залі шляхом голосування.

Таке рішення ухвалене на засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, таке рішення обумовлене тим, що чинне законодавство не передбачає норми, згідно з якою народний депутат може ініціювати звільнення будь-якого міністра.

Крім того, комітет відхилив аналогічний проект постанови, зареєстрований в травні 2015 року як такий, що втратив актуальність.

Ще один проект постанови - про самоусунення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від виконання повноважень - комітет відхилив, оскільки чинне законодавство не містить поняття "самоусунення".

Коментуючи вищезазначені проекти постанов, голова комітету Андрій Кожем’якін звернув увагу на те, що ці документи взагалі не мали б реєструватися, оскільки є незаконними.

"Чому ці проекти постанов були зареєстровані? Тому що в них стоїть прізвище Парубій. Але Парубію як спікеру доповідають такі собі Боднар і Бондаренко. В радянські часи такі люди, які так підставляють голову Верховної Ради, уже б не працювали...", - сказав він.

У зв'язку з цим Кожем’якін висловив необхідність визначитися з керівником Апарату Верховної Ради, оскільки наразі Апаратом керує виконуючий обов'язки.

Як відомо, за призначення керівника Апарату парламенту голосує Верховна Рада на пленарному засіданні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-