США можуть запропонувати Фірташу свідчити проти Кремля в обмін на свободу - нардеп

США можуть запропонувати Фірташу свідчити проти Кремля в обмін на свободу - нардеп

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що США може запропонувати олігарху Дмитру Фірташу дати покази проти вищого керівництва РФ в обмін на свободу.

Про це він заявив у кулуарах ВР, коментуючи рішення Вищого земельного суду Відня про дозвіл на екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа в США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Фірташа дуже велика проблема, бо американську феміду не можливо підкупити, з нею можливо лише домовитися. Ні для кого не секрет, що Фірташ мав великі домовленості з вищим керівництвом РФ щодо поставок газу та інших питань, то думаю, що американці запропонують Фірташу вийти на покази щодо вищого керівництва РФ про залучення до корупційних схем в обмін на можливість свободи. Якщо ні, то Фірташ може отримати дуже великий термін в американській в'язниці", - сказав Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий земельний суд Відня після наради оголосив, що вважає екстрадицію і здійснення кримінального переслідування допустимими, задовольнивши таким чином апеляцію прокуратури, що представляє інтереси США.

Цей самий суд 30 квітня 2015 року відмовився видавати Дмитра Фірташа США, де його звинувачують у корупції.

Голова ради групи компаній Group DF 48-річний Дмитро Фірташ був заарештований 12 березня 2014 року за запитом Мін'юсту США в офісі своєї фірми у Відні. Бізнесмена звинувачували в дачі хабара у розмірі 18,5 млн дол. індійським політикам з метою отримання цінних ліцензій на видобуток титанової руди. Згідно з рішенням Земельного суду Відня з кримінальних справ, йому був призначений запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту. Фірташ був звільнений під заставу в рекордні 125 млн євро і підписку про невиїзд з Австрії.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-