"Радикали" хочуть позбавити Артеменка мандата - Мосійчук

Укрінформ
Фракція Радикальної партії у Верховній Раді має намір розпочати юридичний процес позбавлення екс-члена фракції Андрія Артеменка депутатських повноважень. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат від фракції Радикальна партія Ігор Мосійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми здійснюємо юридичні механізми позбавлення його депутатських повноважень. Це зробить ЦВК, парламент і судова система влади. У нас є документи, які підтвердять, що його необхідно позбавити депутатських повноважень", - заявив Мосійчук.

При цьому він зазначив, що процес позбавлення депутатського мандата може затягнутися до середини літа.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Андрій Парубій у вівторок оголосив про виключення зі складу фракції Радикальної партії Андрія Артеменка.

Напередодні фракція Радикальної партії на своєму засіданні ухвалила рішення про виключення Артеменка зі свого складу. 

Раніше видання The New York Times повідомило про те, що Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Дональда Трампа Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що позиція Артеменка не збігається з позицією цієї політичної сили.

Сам Артеменко сказав у кулуарах ВР, що не складатиме повноважень і залишиться позафракційним депутатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-