Парубій: Україна не піде на жодні компроміси щодо Криму

Парубій: Україна не піде на жодні компроміси щодо Криму

Укрінформ
Намагання запевнити західних партнерів, що Україна може піти на компроміс щодо Криму є елементом цілеспрямованої кампанії всередині України та поза її межами, аби спробувати легалізувати чи дати законні підстави перебуванню російських окупантів на території країни.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у коментарях журналістам по завершенні засідання фракції, прокоментувавши пропозиції народного депутата Андрія Артеменка про нібито оренду Росією Криму в обмін на припинення окупації Донбасу.

“Я думаю, організатори цієі акції стоять глибше за спиною Артеменка. Я вітаю рішення Радикальної партії Ляшка по виключення цією людини, і я вважаю це елементом спрямованої кампанії всередині України та поза її межами, щоб спробувати легалізувати або дати законні підстави окупантів на території України”, - заявив спікер парламенту.

"В той день, коли ми на Майдані стояли під кулями, 20 лютого перші російські спецпризначенці входили до Криму, і важко уявити, чим би це закінчилось, аби Майдан не переміг. Окупація почалась з Криму і деокупація закінчиться Кримом. Крим буде звільнений, він буде повернутий в законне поле управління, а подібні провокації і намагання запевнити західних партнерів, що Україна може знайти компроміс по Криму не відповідають дійсності”, - заявив голова Верховної Ради.

“Наша позиція є чітка і тверда: окупанти з Росії мають залишити і окуповані території Донбасу, і Крим, і з цієї позиції українська влада не зійде”, - резюмував Парубій.

Нагадаємо: раніше видання The New York Times повідомило про те, що український депутат Андрій Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту в Україні. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу.

За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента Дональда Трампа Майклу Флінну за тиждень до його відставки. Артеменко запевняв журналістів видання, що план отримав схвалення з боку оточення російського президента Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-