Аваков вважає, що блокувальники Донбасу не перейшли допустиму законом межу

Аваков вважає, що блокувальники Донбасу не перейшли допустиму законом межу

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що навіть у разі зняття торговельної блокади на Донбасі залізниця не почне працювати через підрив полотна на окупованій частині Луганської області.

Про це він сказав у понеділок в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Цієї інформації не було у ЗМІ, але вона дуже показова. Два дні тому на окупованій території Луганської області, за п'ять кілометрів від нашого кордону, була підірвана залізнична колія. Отже навіть якщо ми зараз знімемо блокаду і вирішимо возити наше вугілля, то луганську гілку вони вже підірвали...", - сказав він.

При цьому Аваков, повертаючись до торгової блокади ОРДЛО, задається питанням, хто придумав на морозі починати таку акцію? "Це так зручно, тому що збігається з роковинами Майдану? Вважаю, що це лише політичні амбіції. І все", - додав він.

Міністр переконаний, що "блокада перетворилася на суперпіар для окремих політичних кар'єр".

Водночас Аваков прокоментував можливість силового варіанту вирішення ситуації з торговельною блокадою.

"Я розумію, проти кого можна і потрібно застосовувати силу, а проти кого - переконання доти, доки протестуючі не переходять допустиму законом межу. Ось вам відповідь на спекуляції, що "оточили і стрілятимуть у чесних патріотів", - сказав він.

Міністр заявив, що поки що Україна не може дозволити собі враз відмовитися від донбасівського вугілля, а тим паче у розпал зими. При цьому, він підкреслив, що його завдання - не допустити провокацій.

"У цілому, вважаю, що цей процес треба вирішити виключно у сфері публічної комунікації", - сказав Аваков.

Глава МВС також запевнив, що не дозволить учасникам акції блокувати автомобільні дороги у зоні АТО.

"Жодних автомобільних доріг я не дозволю блокувати! Тому що це не гра, не амбіції, це комунікація між нашими позиціями у бойовій зоні", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-