Судді КСУ, що організували

Судді КСУ, що організували "конституційний відкат-2004", проходять у справі як свідки

Укрінформ
Шестеро суддів Конституційного суду, які ухвалювали рішення про відміну Основного закону 2004 року, перебувають у статусі свідків в рамках розслідування кримінальної справи про узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури  Сергій Горбатюк.

"Підозри нікому іще не вручені, судді перебувають у статусі свідків", - сказав він.

Горбатюк розповів, що цю кримінальну справу Департамент спецрозслідувань отримав від Головного слідчого управління у червні минулого року. "Після вивчення документів ми зрозуміли, що справа фактично не розслідувалася. За півтора року слідчим Головного слідчого управління направлено лише кілька запитів і, можливо, проведено один допит. Ми почали це розслідування практично з нуля", - зазначив він.

За словами керівника Департаменту, наразі суддів постійно викликають на допит. "Зараз не можу сказати, коли у розслідуванні будуть результати, але, думаю, певні особи у цьому провадженні можуть бути притягнуті до відповідальності", - вважає він.

Наразі слідчі досліджують о ухвалення КСУ у 2010 році трьох рішень, які колишні можновладці використали на свою користь для узурпації влади. "Це рішення про можливість формування коаліції окремими депутатами, так званими тушками, про відміну Конституції 2004 року і рішення стосовно статусу Верховного Суду, яким були звужені його повноваження", - уточнив Горбатюк.

Як повідомлялося, на початку березня 2014 року Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом узурпації влади Януковичем. Шестеро суддів КСУ, які ухвалювали  рішення про відміну Конституції 2004 року,  досі на своїх посадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-