Рада у вівторок почне з надання статусу УБД пораненим майданівцям - Парубій

Рада у вівторок почне з надання статусу УБД пораненим майданівцям - Парубій

Укрінформ
Верховна Рада першим питанням у вівторок має розглянути законопроект щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які отримали тілесні ушкодження під час Революції Гідності.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, відкриваючи засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На зустрічі з родинами Небесної Сотні розповів про ініціативу Кабміну, і яку обговорив наш профільний комітет, про законопроект № 5697. Цей закон пропонує надавати статус учасникам бойових дій для осіб, які отримали тілесні ушкодження під час Революції Гідності, а також надати статус інваліда війни для тих громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень і ушкоджень на Майдані. Думаю, буде правильним, щоб ми з цього законопроекту і розпочали нашу завтрашню роботу», - сказав Парубій.

Водночас він зауважив, що цей законопроект запропонують ухвалити у першому читанні, щоб в подальшому з родинами героїв Небесної Сотні проговорити «нюанси законопроекту», щоб у діалозі доопрацювати його у другому читанні.

Крім того, Голова ВР повідомив, що він повернувся з сьогоднішньої зустрічі з родинами героїв Небесної Сотні за участю керівництва держави і запропонував нардепам вшанувати загиблих на Майдані хвилиною мовчання.

«Я три роки тому теж зранку був у Михайлівському соборі, в такий же сонячний і морозяний ранок, а о 8-й ранку спустився на Майдан, коли почали розстрілювати майданівців, - безглуздо, безжально, з метою залякати. В цей день три роки тому полягло найбільше майданівців. Хочу, щоб ми всі разом вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання», - сказав Парубій.

Після цього усі присутні на засіданні Погоджувальної ради підтримали ініціативу Парубія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-