Охендовський готує до САП клопотання про закриття своєї справи

Охендовський готує до САП клопотання про закриття своєї справи

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що сьогодні його адвокати подадуть до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотання щодо закриття справи проти нього.

Про це він розповів, спілкуючись із журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже сьогодні до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури моїми адвокатами буде подано клопотання про закриття кримінального провадження відносно мене", - сказав Охендовський.

Голова ЦВК пояснив таке рішення тим, що вчора він отримав повний текст ухвали Апеляційного суду столиці від 9 лютого, якою було відмовлено у його відсторонені від займаної посади.

За словами Охендовського, суд зробив висновок, що у відповідному кримінальному проваджені відсутні докази обгрунтованості підозри у його вчинені будь-яких кримінальних правопорушень.

Крім того, він відзначив, що суд визнав документи, подані на розгляд слідством, такими, що не містять жодного взаємозв'язку між ним і інкримінованим порушенням.

Голова ЦВК наголосив, якщо раніше, на його думку, було два варіанти завершення справи - закриття на стадії досудового розслідування, або виправдальний вирок після передачі справи у суд, то тепер, як зазначив Охендовський, залишився лише один варіант.

"Вже всім зрозуміло, що передавати у суд детективам НАБУ нічого", - зауважив він.

При цьому, глава Центрвиборчкому висловив переконання, що САП законно відмовити у задоволенні клопотання щодо закриття справи проти нього не зможе. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-