Норвегія за збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінська

Норвегія за збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінська

Укрінформ
Норвегія виступає за збереження санкцій проти Російської Федерації до повного виконання Мінських угод.

Про це заявила державний секретар МЗС Королівства Маріт Бергер Рьосланд, передає "Радіо Свобода". 

"Позиція Норвегії щодо підтримки України у питанні збереження суверенітету і територіальної цілісності залишається незмінною", - зазначила Рьосланд у понеділок, 13 лютого, під час українсько-норвезьких консультацій.

Як повідомляють у МЗС України, сторони обговорили, зокрема, стан імплементації Мінських домовленостей, а українська сторона поінформувала про наслідки останньої ескалації російської агресії на Донбасі.

"Норвезька сторона підкреслила принципову позицію Осло щодо засудження будь-яких проявів порушення міжнародного права й наголосила на важливості збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей. Крім того, Норвегія продовжуватиме долучатися до проектів гуманітарної допомоги населенню України, що постраждало від російської агресії", - йдеться у повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Також зазначається, що норвезька сторона дала позитивну оцінку стану імплементації системних реформ в Україні й підтвердила подальший інтерес у наданні практичної допомоги на цьому напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-