Київ закликає Пхеньян припинити

Київ закликає Пхеньян припинити "ракетні" провокації. Це загрожує безпеці в світі

Заява
Укрінформ
Україна засуджує запуск балістичної ракети Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР), здійснений напередодні.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Згаданий крок Пхеньяна становить пряме порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, у тому числі резолюції 2321 (2016), прийнятої у листопаді 2016 року. Запуск балістичної ракети КНДР може призвести не лише до подальшої ескалації напруги на Корейському півострові, але й до подальшого розгойдування безпекової ситуації у світі", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

МЗС також зазначає, що Україна як держава, яка добровільно позбулася ядерного потенціалу і неухильно дотримується принципів ядерного нерозповсюдження, використовуватиме всі можливі важелі впливу в якості непостійного члена Ради Безпеки ООН для повернення КНДР до міжнародного правового поля.

"Ми закликаємо керівництво КНДР припинити провокації, пов’язані із запуском балістичних ракет і випробуваннями ядерних пристроїв, та невідкладно відновити діалог з МАГАТЕ", - йдеться також у заяві.

Як повідомляв Укринформ, у неділю, 12 лютого, КНДР провела запуск балістичної ракети середньої дальності. У цьому зв'язку Рада Безпеки ООН сьогодні ввечері збереться на консультації для обговорення ситуації щодо запуску Північною Кореєю балістичної ракети з порушенням попередніх резолюцій ООН та вимог міжнародної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-