Європейська кіноакадемія виступила на захист Олега Сенцова

Європейська кіноакадемія виступила на захист Олега Сенцова

Укрінформ
Жертвою політичного переслідування назвала сімферопольського режисера голова Європейської кіноакадемії Агнешка Холланд на кінофестивалі в Берліні.

Як повідомляє DW, кіноакадемія звернулася до російської влади із закликом звільнити Сенцова.

Раніше в той же день на міжнародному кінофестивалі в Берліні в рамках програми спецпоказів Berlinale Special був представлений документальний фільм-розслідування російського режисера Аскольда Курова "Процес" про суд над Сенцовим.

"Слідству було вигідно "призначити" Сенцова керівником терористичної організації з двох причин. По-перше, з'явилося гучна справа, яка добре доповнювала пропагандистські міфи, якими були в той час повні всі ефіри російського телебачення. По-друге, вони нейтралізували самого Олега, який під час анексії Криму був важливим громадянським активістом, - сказав режисер в інтерв'ю DW. - Таким чином, російська держава дала зрозуміти і іншим незгодним кримчанам, якими методами воно готова боротися з ними".

Акції на підтримку Сенцова на Берлінале проходять щорічно. У 2016-му на кінофестивалі пройшла акція на підтримку Сенцова, яку організували міжнародна правозахисна організація Amnesty International, Німецька та Європейська кіноакадемії. У 2015 і 2014 роках Академія мистецтв у Берліні виступала з протестом проти арешту Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-