Мосійчук вимагає відкликати Гончаренка з ПАРЄ

Мосійчук вимагає відкликати Гончаренка з ПАРЄ

Укрінформ
Нардеп із фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук звернувся до Верховної Ради з вимогою поставити питання про відкликання депутата Олексія Гончаренка з української делегації у ПАРЄ через його акцію протесту під посольством Німеччини.

Про це він заявив у четвер з трибуни ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимагаю дати роз'яснення тій дипломатичній диверсії, яку вчора під посольством Німеччини вчинив народний депутат Олексій Гончаренко, дати оцінку і ставити питання про відкликання Гончаренка з ПАРЄ", - сказав Мосійчук.

За його словами, до цього заклику приєднуються бійці полку "Київ", які воюють в Авдіївці, а також інші депутати.

Крім того, обурення вчинком Гончаренка висловила партія "Народний фронт", оприлюднивши відповідну заяву. "Бачимо не лише брак політичної культури, але й елементарної притомності. Найогиднішим є те, що для зухвальства було обрано символ, який має важливе значення і для Німеччини, і для України як частини Європи, звільненої від російської та радянської окупації. Ці нікчемні дії завдають шкоди нашим інтересам і відвертають увагу від справді принципових і важливих оцінок, які Україна зобов'язана доводити всьому світові", - йдеться у заяві.

Зі свого боку, сам Гончаренко заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, що вважає свій вчинок правильним. "Це є абсолютно нормально - використовувати такі речі, як Берлінський мур, для того, щоб продемонструвати свою позицію... Я зробив абсолютно правильно, я особисто це зробив від себе", - сказав він. За словами депутата, він таким чином продемонстрував червоні лінії, "які перейшов пан посол".

Гончаренко також назвав правом МЗС Німеччини їхні коментарі з цього приводу. При цьому він підкреслив, що не вважає свій вчинок вандалізмом. Депутат розповів, що пояснив на засіданні фракції свою позицію, жодного рішення щодо цього не ухвалювалося.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 8 лютого, народний депутат від БПП Олексій Гончаренко на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини Ернста Райхеля про вибори на Донбасі написав на фрагменті Берлінської стіни, який знаходиться біля посольства Німеччини в Києві, червоною фарбою слово NEIN ("ні").

В МЗС Німеччини у той же день заявили, що шкодують про вчинок народного депутата Гончаренка, і висловили сподівання, що таке не повториться. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-