Парубій пропонує закріпити законом українську в сесійній залі

Парубій пропонує закріпити законом українську в сесійній залі

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував законопроект № 6059 "Про засади державної мовної політики", яким пропонується вести засідання парламенту виключно державною - українською - мовою.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

"Положеннями законопроекту пропонується визначити, що засідання Верховної Ради України, її комітетів і комісій ведуться виключно державною мовою. Переклад виступів глав іноземних держав, глав парламентів іноземних держав, глав дипломатичних представництв іноземних держав, інших офіційних осіб іноземних держав та офіційних осіб міжнародних організацій на державну мову, у разі необхідності, забезпечує Апарат Верховної Ради України", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Автор проекту закону пояснює необхідність такого законопроекту тим, що досі триває конституційне провадження у справі встановлення конституційності Закону України "Про засади державної мовної політики".

Тому, за словами Парубія, цей законопроект розроблений і подається з метою забезпечення дотримання при здійсненні Верховною Радою України та її органами своїх функцій тих конституційних положень прямої дії, що безпосередньо стосуються діяльності законодавчого органу державної влади.

Як повідомляв Укрінформ, у середу спікер парламенту звернувся до депутатів із закликом використовувати державну мову під час пленарних засідань і не створювати на цьому грунті конфліктів і протистоянь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-