Через комітет ВР хочуть протягнути повернення податкової міліції - Данилюк

Через комітет ВР хочуть протягнути повернення податкової міліції - Данилюк

Укрінформ
Депутатами Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики ініційовано зміни, які відновлять корупційну спадщину податкової міліції, попри позицію Мінфіну.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Сьогодні спробують повернути корупційну спадщину податкової міліції. Сьогодні депутатами Податкового комітету Верховної Ради ініційовано зміни, які відновлять податкову міліцію, попри позицію Мінфіну. Відповідний законопроект під іронічною назвою «Щодо оподаткування спадщини» вже включено до сьогоднішнього порядку денного. Якщо парламент підтримає ці зміни, орган, який роками «кошмарив» бізнес, буде знову легітимізований", - заявив міністр.

При цьому Данилюк підкреслив, що податкової міліції з початку року законодавчо не існує.

"Наразі цей репресивний орган уже місяць перебуває поза законом. Чи відбувся за цей час «розгул фінансової злочинності»? Очевидно, що ні. Чому тоді такий поспіх? Можливо, це ще одна спроба зірвати одну з найважливіших реформ для бізнесу?" - заявив Данилюк.

Він також повідомив, що вчора на нараді під головуванням Прем’єр-міністра було досягнуто домовленості щодо доопрацювання законопроекту Мінфіну про створення фінансової поліції у найкоротший термін.

"Законопроект уже публічно підтримали основні бізнес-асоціації та незалежні експерти. Я продовжую притримуватись позиції, що відновлення податкової міліції неприйнятне. Ця «спадщина» має відійти в минуле. Закликаю НЕ підтримувати правки щодо повернення податкової міліції", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-