Лозовий каже, що обшуки у Мосійчука зі старою справою не пов’язані

Лозовий каже, що обшуки у Мосійчука зі старою справою не пов’язані

Укрінформ
Народний депутат Андрій Лозовий заявив, що сьогоднішні обшуки у Ігоря Мосійчука жодним чином не пов'язані зі справою, за якою його затримували у вересні 2015 року.

Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обшуки Мосійчука ніяк не пов'язані з тою справою... Про деталі я не компетентний говорити", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи обшуки в Мосійчука пов'язані з кримінальною справою, за якою його затримували.

Раніше прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган повідомила у Facebook, що у народного депутата Ігоря Мосійчука проводять обшуки, і ці дії не мають відношення до його політичної діяльності.

Мосійчук, у свою чергу, поінформував у Facebook , що ГПУ та СБУ хочуть провести обшук вдома у його помічника і адвоката Андрія Мамалиги. Перед тим працівники ГПУ і СБУ, за словами Мосійчука, прийшли обшукувати його громадську приймальню у Василькові, але, переконавшись, що то дійсно приймальня народного депутата, вибачилися і пішли.

17 вересня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт Мосійчука. Наступного дня Печерський райсуд Києва обрав щодо нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада. Апеляційний суд залишив у силі арешт для нардепа.

Але 15 листопада його звільнили з-під варти у зв'язку із завершенням дії ухвали Печерського районного суду Києва про тримання під вартою.

17 листопада Вищий адміністративний суд України визнав незаконним голосування Ради щодо притягнення до відповідальності Мосійчука. Нардеп відвідує засідання парламенту.

10 травня 2016 року Мосійчук заявив, що Верховний суд України підтвердив незаконність постанови Верховної Ради про його затримання і арешт.

Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.4 ст.368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою"), ч.2,3 ст.296 ("Хуліганство"), ч.1,2 ст.350 ("Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч.1 ст.376 ("Втручання в діяльність судових органів"), ч.1,2 ст.377 ("Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-