Обшук у Мосійчука: ГПУ каже, що сам нардеп - ні до чого

Обшук у Мосійчука: ГПУ каже, що сам нардеп - ні до чого

Укрінформ
Обшуки, проведені у вівторок Генпрокуратурою, пов’язані з фактом захоплення приміщень площею 2,5 тис. кв. м у Києві та не мають відношення до народних депутатів або адвокатської діяльності.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Обшуки не мали будь-якого відношення безпосередньо до адвокатської діяльності Л. Сівакова та А. Мамалиги, а були пов'язані виключно з фактом протиправного заволодіння нерухомим майном - приміщеннями загальною площею майже 2,5 тис кв м, які розташовані у м. Києві. Проведення обшуків не мають будь-якого відношення до народного депутата І. Мосійчука", - йдеться у повідомленні.

В ГПУ повідомили, що управлінням з розслідування особливо важливих справ здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України за фактом протиправного відчуження майна одного з підприємств та зловживання службовим становищем службовими особами реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції Київської області.

У ГПУ також підкреслили, що в ході розслідування на підставі рішення суду та у суворій відповідності до Кримінального процесуального кодексу України проведено більше десяти обшуків, у тому числі за фактичним місцем проживання адвокатів.

Раніше у вівторок, 7 лютого, Мосійчук повідомив, що співробітники ГПУ з незрозумілих причин відмовилися проводити запланований обшук у квартирі його помічника та адвоката Андрія Мамалиги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-