НБУ обіцяє допомогу в розслідуванні $35-тисячних хабарів своїх посадовців

НБУ обіцяє допомогу в розслідуванні $35-тисячних хабарів своїх посадовців

Укрінформ
Національний банк України з'ясовує інформацію щодо затримання двох своїх співробітників та обіцяє надати всіляку підтримку слідчим Генеральної прокуратури та Служби безпеки.

Про це йдеться у коментарі Нацбанку щодо проведених ГПУ та СБУ слідчих дій стосовно двох співробітників НБУ, наданому Укрінформу.

"Наразі ми з’ясовуємо обставини та уточнюємо інформацію. НБУ всіляко сприятиме проведенню слідчих дій та надаватиме відповідну інформацію для всебічного, повного та об’єктивного розслідування", - зазначили в НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України проводять слідчі дії стосовно кількох співробітників Нацбанку.

За інформацією ГПУ, керівник Департаменту платіжних систем Нацбанку розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через посередників від директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис. доларів США у два етапи за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи «Платисервіс» для здійснення готівкових та безготівкових переказів у межах України та видачу вказаному підприємству відповідного свідоцтва.

2 лютого 2017 року під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у сумі 25 тис. доларів США затримано директора одного із департаментів Національного банку України та трьох його спільників, які виступали у ролі посередників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-