Ірина Геращенко: Кремль навіть не приховує, що організував ескалацію в Авдіївці

Ірина Геращенко: Кремль навіть не приховує, що організував ескалацію в Авдіївці

Укрінформ
Російська влада не приховує, що організувала ескалацію конфлікту в Авдіївці, щоб спонукати США і світ до "діалогу".

Таку думку висловила у Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Вже й не приховують, покидьки, що заварили цю кашу, вбили десятки військових і цивільного населення в Авдіївці, аби спонукати США і світ до "діалогу". Військові злочинці, вбивці", - написала вона, коментуючи заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що нинішнє загострення ситуації на сході України "є ще одним приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу між РФ та США, зокрема щодо України".

Раніше у середу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що загострення ситуації на сході України є ще одним приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу між РФ та США, зокрема щодо "української кризи". "Що стосується нинішнього загострення на лінії зіткнення, то, напевно, це зайвий привід для якнайшвидшого відновлення діалогу та співпраці між Росією і Америкою, зокрема в інтересах вирішення української кризи", - заявив він журналістам.

При цьому Пєсков зазначив, що під час телефонної розмови президенти РФ і США Володимир Путін і Дональд Трамп ситуацію в Україні предметно не обговорювали: "Було зроблено акцент на необхідності якнайшвидшого врегулювання української кризи".

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ "Град", артилерії калібру 152 мм, 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, танків, а також зі стрілецької зброї.

У місті через систематичні обстріли з боку незаконних збройних формувань склалася критична гуманітарна ситуація. Внаслідок бойових дій було пошкоджено лінії електропередач, а також життєво важливі об’єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- та теплопостачання. У ці дні температура повітря в Авдіївці опустилась нижче -18 С. У ніч проти 31 січня в місті було оголошено надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-