Кремль блокував Мінські угоди, бо чекав на нову владу в США - Геращенко

Кремль блокував Мінські угоди, бо чекав на нову владу в США - Геращенко

Укрінформ
Виконання Мінських угод було заблоковане Росією і маріонетковими керівниками так званих Л/ДНР.

Про це заявила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Виконання Мінських угод було заблоковано РФ і маріонеточними "руководителями республик" і тому, що РФ не збирається поки що виходити з Донбасу (але мета Москви - це не підкорення шахтарського краю, а вся Україна), і тому, що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути більш лояльною. А ще Кремль чекає, що 2017 принесе більш лояльні уряди в низці європейських країн", - написала Геращенко.

Саме тому, за її словами, з вересня фактично заблоковано питання звільнення заручників. "Для Москви це козир у торгах за зняття санкцій. Мова йде й про політв'язнів в РФ і про заручників на окупованих територіях. Погано, що світ дозволяє Кремлю, що більше двох років незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу", - зазначила перший віце-спікер.

У цьому контексті, переконана Геращенко, дуже важливою є солідарна позиція країн ЄС, уже висловлена лідерами Німеччини, Франції, Великої Британії, що санкції мають тривати до повного виконання Мінських угод, тобто до повернення Україною контролю над кордоном. А безпекові і гуманітарні питання мають бути першочерговими, переконана Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-