Помічник нардепа-радикала може отримати до 8 років за шахрайство - ГПУ

Помічник нардепа-радикала може отримати до 8 років за шахрайство - ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура затримала помічника одного з нардепів з фракції Радикальної партії за підозрою в обманному заволодінні грошовими коштами.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У ГПУ зазначили, що Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України з спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Департаментом захисту економіки Національної поліції України 26.01.2017 в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано помічника одного з народних депутатів України від «Радикальної партії Олега Ляшка» за фактом систематичного заволодіння, шляхом обману, грошовими коштами громадянина в сумі 5 тис грн”.

“Зазначений помічник народного депутата, прикриваючись наданими йому повноваженнями, вводячи в оману потерпілого, у жовтні місяці 2016 року висунув останньому вимогу про передачу йому грошових коштів у сумі 200 тис грн, з умовою передачі щомісячно по 15 тис грн, за сприяння у безперешкодному здійсненні потерпілим господарської діяльності у сфері надання послуг з доступу до мережі Інтернет”, - йдеться у повідомленні.

Дії помічника народного депутата України кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

На цей час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір доказів винуватості вказаної особи у скоєному кримінальному правопорушенні.

Санкція статті за скоєне вказаним помічником народного депутата України кримінальне правопорушення, передбачає до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-