Кремль намагається терором диктувати світу свої умови - нардепи

Кремль намагається терором диктувати світу свої умови - нардепи

Заява
Укрінформ
П'ять парламентських фракцій - «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», Радикальної партії Олега Ляшка, «Об'єднання «Самопоміч», «Батьківщини» закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на РФ.

Про це йдеться у спільній заяві, опублікованій на сторінці БПП у Facebook у зв'язку з розкриттям замаху на вбивство народного депутата від «Народного фронту» Антона Геращенка.

"Звертаємося до Генеральної асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом вжити усіх можливих заходів для тиску на керівництво Росії. Мова терору, якою Кремль намагається диктувати світу свої умови, є неприпустимою! Демократичні країни мають рішуче засудити агресивну гібридну війну Росії - зокрема, й такі її елементи, як підривна пропаганда в Україні й на Заході», - йдеться в заяві.

Депутати наголошують, що керівництво Російської Федерації не полишає спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні шляхом залякування та вбивств активних громадян: відомих політиків, громадських діячів, журналістів, волонтерів і активістів.

«Для реалізації цих планів на території РФ діє потужний диверсійно-терористичний центр, який використовує, зокрема, раніше засуджених громадян України, злочинців, зрадників з числа колишніх українських військових та правоохоронців», - наголошується в заяві.

Як зазначається, черговим злочином російських спецслужб мав стати замах на життя народного депутата від «Народного фронту» Антона Геращенка.

«Важливий факт: вбивство політика планувалося за тим самим сценарієм, за яким 20 липня 2016 року було вбито журналіста та російського дисидента Павла Шеремета. Замах на Геращенка - не перший випадок російського тероризму в Україні. Невдалий кидок гранати в Андрія Парубія, теракт на патріотичній акції в Харкові, підриви волонтерських центрів у східних та південних областях - до всіх цих злочинів безпосередньо причетні особи, які перебувають на території РФ або на окупованих землях, - отже, контролюються режимом Володимира Путіна», - підкреслено в заяві.

Також наголошується, що важливим елементом протидії російській агресії є збереження та посилення економічних та політичних санкцій щодо Росії та осіб, які причетні до дестабілізації ситуації в Україні. Адже, на переконання депутатів, спільні дії українських та європейських інституцій, всього вільного світу вже показали свою ефективність.

Як повідомляв Укрінформ, глава СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради України. Пізніше стало відомо, що цей депутат - Антон Геращенко. Вчинити замах мали двоє громадян України, які раніше відбували покарання на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їх дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині мешкає у Бєлгороді (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-