Активісти акції Stop Putin’s War In Ukraine в Ризі оголосили чотири вимоги до Росії

Активісти акції Stop Putin’s War In Ukraine в Ризі оголосили чотири вимоги до Росії

Фото, відео
Укрінформ
Українські та латиські активісти в суботу провели в латвійській столиці серію заходів в рамках всесвітньої акції протесту під назвою "Stop Putin’s War in Ukraine".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Ризькі учасники акції зібралися в центрі міста у славетного пам’ятника Свободи. Один з організаторів акції, активіст Конгресу українців Латвії Тетяна Лазда зачитала вимоги протестувальників.

«1. Вивести з території України всі російські окупаційні війська, а також повернути назад в Росію всю зброю та воєнну техніку. 2. Посилити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу сім днів на тиждень, та допустити місію ОБСЄ до частини українсько-російського кордону який Україна тимчасово не контролює. 3. Звільнити громадян України, які незаконно утримуються під арештом - як на території Росії, так і в Криму. 4. Повернути Крим Україні», - оприлюднила текст Лазда під схвальні оплески присутніх.

В акції взяв участь посол України в Латвії Євген Перебийніс. В своєму слові він розказав про зусилля, що докладає українська дипломатія для всебічного протистояння російській агресії та подякував Латвії та латвійським громадянам за партнерську допомогу Україні і українцям.

Серед присутніх громадських активістів були видатні представники латиською культури, з музичної, театральної, кінематографічної, літературної царин, зокрема видатні поети, перекладачі Улдіс Берзіньш і Кнутс Скуєнікс.

Червоними лампадками у пам’ятника Свободи було викладено слова «No War». На завершення цієї частини акції присутні заспівали гімни України та Латвії. Намагання кількох провокаторів зашкодити проведенню акції були припинені поліцейськими.

Після того учасники акції з розгорнутими українськими, латвійськими, польським, кримськотатарським прапорами прийшли до пам’ятника Т.Г. Шевченку в парку Кронвальда, навпроти Українського посольства. Тут священик місцевої громади УГКЦ о.Роман провів Божу Службу, після чого всі заспівали «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни».

Загалом в акції взяли участь до 100 активістів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-