Порошенко у Давосі порушував питання звільнення заручників  - Геращенко

Порошенко у Давосі порушував питання звільнення заручників - Геращенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко порушує питання звільнення українських в'язнів у Російській Федерації та на окупованих територіях Донбасу на кожній міжнародній зустрічі, у тому числі й на тих, що відбулися в рамках Давоського форуму.

Про це у Фейсбуці повідомила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

"Родичі політв'язнів, що їх утримують в РФ, інформують, що хлопці отримали листи зі словами підтримки від Президента Порошенка. Що для них ці слова є дуже важливими - держава бореться за своїх, Президент тримає діалог з родинами, в тому числі через своїх уповноважених осіб. Не все можна говорити, не про всі кроки і зусилля розповідати публічно ( поки не досягли результату), але немає такої міжнародної зустрічі, де б Президент не піднімав питання заручників - і тих, хто в РФ, і тих, хто на окупованих територіях. Й на давоських зустрічах також піднімалося питання звільнення заручників як пріоритетне - і під час діалогу Президента з новообраним Генсеком ООН, і з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста, і з іншими світовими лідерами", - написала Геращенко.

Вона додала, що про бранців Кремля журналістів Романа Сущенка і Миколу Семену та режисера Олега Сенцова українська делегація говоритиме в ПАРЄ 24 січня під час розгляду питання про свободу слова в Європі і напади на журналістів.

"І, звичайно, ми порушуватимемо питання заручників на окупованих територіях - наших військових і цивільних, й бранців Кремля, в тому числі кримських татар, під час вільних дебатів та обговорення моніторингової доповіді по ситуації в Україні. Боремося за звільнення заручників на всіх міжнародних майданчиках", - зазначила Геращенко.

Вона нагадала, що минулого року завдяки зусиллям Президента, дипломатів та членів мінської групи вдалося витягти трьох бранців Кремля і близько 20 заручників з окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-