Червоний Хрест досі не допущений до тюрем на Донбасі та в Росії - Геращенко

Червоний Хрест досі не допущений до тюрем на Донбасі та в Росії - Геращенко

Укрінформ
Протягом 20 місяців представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста так і не змогли зустрітися з українськими заручниками чи передати їм гуманітарний вантаж.

Про це написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook за результатами зустрічі в Мінську.

«Попри те, що вже 20 місяців Україна наполягає на залученні Міжнародного комітету Червоного Хреста до звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти, ця авторитетна міжнародна організація, яка має 100-річний досвід звільнення людей і їх пошуку (при цьому ніколи не публікує списки, і ми в цьому питанні також працюємо за міжнародними методиками), не допущена до тюрем на окупованих територіях і в РФ, їм жодного разу не дали можливості зустрітися з українськими заручниками чи передати їм гуманітарний вантаж», - зазначила вона.

Водночас Геращенко наголосила, що Україна з перших днів російської агресії на Донбасі активно співпрацює з МКЧХ, надає повну інформацію про списки заручників і зниклих безвісти, а також забезпечує допуск до установ пенітенціарної системи.

«Натомість бачимо повну блокаду з іншої сторони», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-