Єфремову дають безкоштовного адвоката, бо наймані на суд не прийшли

Єфремову дають безкоштовного адвоката, бо наймані на суд не прийшли

Укрінформ
Старобільський районний суд Луганської області ухвалив залучити безкоштовного адвоката у справу екс-лідера Партії регіонів Олександра Єфремова через неявку його захисників.

Про це повідомляє 112 канал.

"Колегія суддів, розглянувши матеріали справи у ході підготовчого засідання... постановила - доручити керівнику центру безкоштовної правової допомоги забезпечити участь спеціаліста, залучити захисника з центру вторинної безоплатної правової допомоги, а саме в участі у підготовчому засіданні", - постановив суддя.

Також у підготовчому засіданні оголошено перерву до 13:00 для можливості залучення спеціаліста за рішенням колегії суддів.

"Неучасть моїх захисників є грубим порушенням мого права на захист. А пропозиція прокурора залучити безкоштовного адвоката - нехай не утруджується. Я все одно напишу відмову", - сказав Єфремов.

Водночас, за інформацією секретаря судового засідання, адвокат Євген Солодко вийшов на зв'язок через електронну пошту з проханням перенести засідання на іншу дату. Сам Єфремов заявив, що його захисники зайняті в розгляді апеляційної скарги на його арешт в апеляційному суді міста Київ, призначеному на цей же день.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Старобільському районному суді Луганської області розпочався суд у справі екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

13 січня його конвоювали з СІЗО в Києві в Луганську область. У кінці листопада термін утримання під вартою екс-керівника фракції Партії регіонів продовжили на два місяці, до 22 січня 2017 року.

4 січня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); у пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також Єфремова звинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-