Байден назвав умови виконання політичної частини

Байден назвав умови виконання політичної частини "Мінська"

Укрінформ
Віце-президент США Джозеф Байден заявив, що Мінські домовленості є єдиною можливою основою для припинення конфлікту на Донбасі, проте політичну їх частину можливо виконати лише за умови, що Росія припинить свою агресію.

Про це він зазначив під час спільної з Президентом України Петром Порошенко заяви для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, як вам важко зберегти віру в Мінський процес, коли Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання щодо безпеки, але ми знаємо, що цей процес є єдиною життєздатною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі й відновлення уряду України на Сході та повернення Україні контролю над держаним кордоном», - сказав Байден.

Водночас він підкреслив, що Україна зможе виконати політичну частину Мінських домовленостей лише за умови припинення ведення Росією та її поплічниками на Донбасі бойових дій.

«Дозвольте мені бути щирим з вами - політична частина угоди не може бути реалізована до тих пір, поки не припиниться насильство з боку Росії. Тільки після того, як Росія та її посередники на Сході виконаються свої зобов'язання стосовно припинення бойових дій і дадуть Донбасу можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України повного виконання своїх політичних зобов'язань», - наголосив віце-президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-