Кваліфікація справи Пашинського залишається незмінною – прокурор

Кваліфікація справи Пашинського залишається незмінною – прокурор

Оновлено
Укрінформ
Допит народного депутата Сергія Пашинського у прокуратурі триває, проводяться слідчі дії.

Про це повідомив на брифінгу журналістам прокурор київської області Дмитро Чібісов.

"Ми проводимо слідчі дії з метою ретельного встановлення всіх обставин. Кваліфікація справи така ж, як і була на початку. Це стаття 296 - хуліганство. Але кваліфікація може змінюватись у залежності від того, що буде встановлено у ході розслідування провадження", - сказав прокурор.

За його словами, у цій справі поки що нікому не повідомляли про підозру, оскільки слідство триває. Зараз допитується Пашинський, пізніше відбудуться слідчі дії з іншими особами з його оточення, сказав прокурор.

Водночас він не став прогнозувати, як довго триватиме сьогоднішній допит народного депутата. 

Чібісов уточнив, що з чоловіком, який дістав поранення, нині не проводяться слідчі дії на території прокуратури.

Раніше у вівторок, 10 січня, Пашинський написав на своїй сторінці у Facebook, що прокуратура викликала його на допит на 11-ту годину.

Він також наголосив, що як ніхто інший зацікавлений в об'єктивному та публічному розслідуванні цієї ситуації. "Тільки об'єктивне розслідування, проведення слідчих експериментів та експертиз зможуть розвіяти брехню, яку вкидає нам в інформаційний простір з-за "поребрика" всяка нечисть і яку, на жаль, "корисні ідіоти" з великим ентузіазмом розповсюджують у нас", - зазначив депутат. Пашинський підкреслив, що випадок зі стріляниною засвідчив, що на спробу насильства зловмисники можуть отримати "адекватну відповідь".

Як повідомлялося, прокуратура розслідує інцидент за участю Пашинського. 31 грудня на дорозі в одному з сіл Васильківського району Київської області народний депутат від "Народного фронту" з пістолета прострелив ногу чоловікові, який, за його словами, напав першим. Проте сам поранений заявив, що нардеп не робив попереджувального пострілу у повітря, а цілився в груди.

У поліції розповіли, що нападник уже мав проблеми з законом і стосовно нього були відкриті провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-