Нардеп Савчук розповів про свого помічника, що попався на хабарі

Нардеп Савчук розповів про свого помічника, що попався на хабарі

Укрінформ
Народний депутат від "Народного фронту" Юрій Савчук заявив, що його помічник Петро Яремчук, затриманий за отримання хабара, був прийнятий на роботу лише 26 грудня.

Про це депутат повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Про це затримання я дізнався сьогодні вранці. Петро Яремчук був прийнятий за документами до мене помічником лише 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата. Хочу сказати, що перед законом всі рівні, тому цей чоловік, в разі доведення його злочину, повинен бути покараний", - зазначив він.

Савчук додав, що у Яремчука був випробувальний термін на один місяць.

Також депутат розповів, що знайомий з Петром Яремчуком ще з минулої каденції.

"Я цю людину бачив на Майдані, ми спілкувалися, у нас було знайомство. Але про роботу мова не йшла. Він попросився на роботу, у мене була вакансія. Прийняв його з випробувальним терміном. Я навіть на той момент ще не бачив напрямку, що йому можна було б доручити в роботі. З мого боку ніяких дій не буде. Є правоохоронні органи, нехай вони займаються цим і передають справу до суду", - прокоментував депутат.

При цьому на сайті Ради йдеться, що Петро Яремчук працює помічником за строковим трудовим договором на постійній основі.

"Це питання до ВР і тих, хто робить це на сайт", - заявив Савчук і підкреслив, що до 26 грудня з затриманим не працював.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вчора повідомив, що за вимагання та отримання хабара в розмірі 140 тис. грн "на гарячому" спіймали помічника народного депутата з коаліції.

Хабар помічник нардепа вимагав від приватного підприємця за нестворення перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку для того, щоб не направляти депутатських запитів в правоохоронні та контролюючі органи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-