Пристайко: Ми

Пристайко: Ми "пробиваємо вікно" у Китай і готуємо візит Порошенка

Укрінформ
Пріоритетами України на наступний рік поряд з європейською та євроатлантичною інтеграцією є виживання держави у протистоянні з російською агресією, тому Міністерство закордонних справ шукає партнерів не лише на Заході, а по всьому світові.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив заступник міністра закордонних справ - керівник апарату Вадим Пристайко.

"Ми шукаємо для себе партнерів не тільки на Заході  - це вже є Китай, Японія, Аргентина, Бразилія, Канада, Австралія, які  знаходяться у різних частинах світу, але ми відчуваємо з ними певну спільність, яка дозволяє більш прагматично взаємодіяти", - сказав він. 

Дипломат зауважив, що наявні в нас ресурси потребують більш чіткої концентрації на певних напрямках. Зокрема, на першому місці залишаються європейська та євроатлантична інтеграція. Але, за його словами, є ще «нульове» місце  - виживання України як держави у протистоянні з російською агресією. 

"Тому будь-який наш план підпорядкований одному грандіозному завданню -  забезпеченню міжнародного сприяння Україні у цьому. Тому ми "пробиваємо вікно" у Китай і готуємо наступного року візит Глави держави в цю країну, проводимо політичні консультації з Аргентиною, Перу, Бразилією та іншим державами, налагоджуємо взаємодію із США у космічній сфері", - зазначив Пристайко.  

Повну версію читайте на сайті Укрінформу в розділі "Інтерв'ю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-