Київ очікує звільнення українських заручників до Нового року - Геращенко

Київ очікує звільнення українських заручників до Нового року - Геращенко

Укрінформ
Українська сторона закликає Кремль проявити гуманізм і розраховує на звільнення заручників, що утримуються в ОРДЛО і Москві, до Нового року.

Про це написала представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook  у контексті передання ОРДЛО українською стороною в односторонньому порядку 15 осіб, що здійснили злочини, задля розблокування процесу звільнення заручників.

«Це жест доброї волі напередодні Різдва і новорічних свят, і ми розраховуємо на милосердя та гуманізм іншої сторони. На передачі 15 осіб були мами і дружини українських заручників, священики, які звернулися до представників РФ і ОРДЛО звільнити хлопців, проявити милосердя!» - наголосила Геращенко.

За її словами, представники ОРДО пообіцяли, що до нового року будуть випущені підлітки, затримані за звинуваченням у "диверсіях і тероризмі".

«Але ми очікуємо звільнення хлопців - і апелюємо до Москви і Кремля проявити гуманізм, відпустити заручників, що їх утримують в ОРДЛО і в Москві», - підкреслила вона.

Геращенко уточнила, що серед переданих сьогодні представникам ОРДЛО осіб - 6 жінок, також є літні люди і ті, хто мають хвороби. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-