РНБО ухвалила засади інформбезпеки - Президент

РНБО ухвалила засади інформбезпеки - Президент

Укрінформ
На засіданні Ради національної безпеки і оборони прийняли засади інформаційної безпеки та захисту критичної інфраструктури.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook

Глава держави нагадав, що впродовж останніх двох місяців на об'єктах п'яти відомств та тридцяти одного державного інформаційного ресурсу виявлено близько шести з половиною тисяч спланованих кібератак.

«Розслідування низки інцидентів вказує на причетність до них напряму чи опосередковано спецслужб Росії, яка розв'язала кібервійну проти нашої держави. Подібні агресивні дії в кіберпросторі Росія веде і проти інших країн. Україна зробила необхідні висновки й оперативно реагуватиме на кіберзагрози», - наголосив Президент.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, під час засідання РНБО Порошенко заявив, що загрози здійснення терористичних актів і диверсій на об'єктах критичної інфраструктури України досі залишаються досить імовірними.

«На сьогодні цілком імовірними залишаються терористичні акти та диверсії на об'єктах критичної інфраструктури. Добре, що ми збудували професійну СБУ, і служба вміє попереджати ці загрози. Але нам потрібна міжвідомча координація», - зазначив Порошенко і наголосив на важливості обміну досвідом у питанні боротьби з такими загрозами з країнами-партнерами.

Водночас він нагадав про затримання раніше групи озброєних осіб у районі Запорізької АЕС, здійснення диверсійних актів на наземному магістральному газопроводі високого тиску «Богородчани - Долина» в Івано-Франківській області та «Уренгой - Помари - Ужгород» у Полтавській області.

Крім того, Глава держави зауважив, що також мали місце цілеспрямовані дії терористичних угруповань щодо порушення функціонування та знищення об'єктів промисловості, транспортної інфраструктури, об'єктів електро-, газо- та водопостачання, передусім це було сконцентровано в Донецькій та Луганській областях.

У четвер під головуванням Петра Порошенка відбувається засідання РНБО, яка розглядає основні засади інформаційної безпеки, у першу чергу загрози кібербезпеці та їхню нейтралізацію, а також невідкладні заходи із захисту критичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-