Бойовики штучно занижують кількість українських заручників - Геращенко

Бойовики штучно занижують кількість українських заручників - Геращенко

Укрінформ
Учасники незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" штучно занижують кількість українських заручників.

Про це заявила у Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"ОРДЛО не дає інформації про тих, кого утримує. Наприклад, зараз в списку СБУ, з яким ми працюємо в Мінській групі, більше 100 осіб, до осені бойовики підтверджували тільки 20 з цього списку, з вересня вже 48, хоч ми точно знаємо місцезнаходження 58! Але їх ховають, брешуть, що таких немає, а інших взагалі відмовляються шукати", - зазначила вона.

Геращенко також зауважила, що бойовики записують у свої обмінні списки осіб, які не скоювали злочинів не в зоні АТО, але одночасно є вбивцями або відбувають покарання за інші тяжкі злочини.

"Аби штучно збільшити кількість заручників, вони хапають цивільних, як-от ультрас, підлітків, жінок, що приїхали провідати когось на окуповані території, і потім шантажують ними українську сторону, вимагаючи, натомість, передати тих, хто скоїв тяжкі злочини перед державою", - додала вона.

Геращенко також зазначає, що бойовики самі нічого не вирішують, а діють за вказівкою Кремля. 

На її думку, Москва хоче всіма силами дискредитувати мінський процес, бо він "прив'язаний" до санкцій. "Зараз, напередодні формування нової адміністрації Трампа, в Москві загострення.... , треба усіма способами дискредитувати Україну і її керівництво", - написала перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-