Назаренко розповів, як облаштовують кордон з Росією

Назаренко розповів, як облаштовують кордон з Росією

Укрінформ
Уперше в новітній історії України розпочато системне облаштування східних рубежів держави. Наразі уже завершено 50% усіх об’єктів на Харківщині.

Про це заявив голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко під час прес-конференції в Укрінформі.

"Для нас це вкрай важлива і принципова справа. Хочу наголосити, що вперше в новітній історії України ми розпочали системно облаштовувати східні рубежі держави. Сьогодні ми створюємо принципово нову інтелектуальну модель комплексної системи захисту і охорони кордону, де різні інженерно-технічні засоби доповнюють один одного і дозволяють у режимі онлайн як контролювати ділянку, так і оперативно реагувати на її порушення. Ця модель включає також  елементи оборони державного кордону", - сказав Назаренко.

За його словами, всі заходи служба здійснює в межах урядового плану. Цього року основні роботи проводилися в межах Харківської області, де завершено практично 50% усіх об’єктів і робіт, та на Луганщині.

"Ділянку відділу "Дергачі" ми створили як своєрідний наш полігон, де разом з нашими іноземними партнерами випробуємо найсучасніші новинки. Ми розуміємо всі складнощі бюджетного процесу, і тому намагаємося використовувати кошти максимально ефективно і залучати допомогу органів місцевої влади", - наголосив голова Держприкордонслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-