Тандіт: Росія утримує в полоні 120 українців

Тандіт: Росія утримує в полоні 120 українців

Укрінформ
У заручниках на території України, захопленій російськими військами, знаходяться 110 осіб, ще 10 - на території самої Росії.

Про це заявив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "Інтер".

"Заручниками, офіційно за даними служби безпеки, вважаються незаконно утримувані особи в Донецьку, Луганську - їх 110 осіб, крім цього ще десять наших героїв знаходяться незаконно на території Російської Федерації, а різниці ніякої немає, є певна процедура. І коли хтось намагається знизити ці цифри, ми говоримо, що це життя наших хлопців", - сказав Тандіт.

Він нагадав, що найближчим часом Україна передасть 15 осіб зі списку на звільнення, наданого представниками окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликала акредитованих в Україні послів звернутися до урядів своїх країн з проханням сприяти у звільненні заручників, припиненні вогню та встановленні миру на Донбасі.

Українській стороні вдалося встановити місцеперебування 58 полонених українських громадян, яких незаконно тримають на Донбасі. Україна пропонує передати за них 228 бойовиків, але 23 грудня представники ОРДЛО знову зірвали переговори про обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-