Путін дав своїм спецслужбам сигнал бути обережнішими при катуваннях - Фейгін

Путін дав своїм спецслужбам сигнал бути обережнішими при катуваннях - Фейгін

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін дав оцінку прес-конференції президента РФ Володимира Путіна, зазначивши зацикленість промовця на темах «Обама» і «Україна».

Про це він сказав кореспонденту Укрінформу.

"Загалом прес-конференція Путіна була традиційна, банальна. Але я б відзначив кілька моментів. Незалежно від поставлених питань, до деяких тем він повертався кілька разів. Насамперед, це «топтання» по колишньому президенту Обамі та його адміністрації", - зазначив Фейгін.

На його думку, в цьому виявлялося неприховане злорадство президента РФ: «Ви йдете, а я залишаюся. І вестиму справи з вашими змінниками. Немає гарантії, що домовлюся з ними. Але шанс є!».

Друга тема, до якої Путін повертався з тими же задоволенням і зловтіхою – складнощі України щодо асоціації з Європою та отримання «безвізу».

Фейгін також зазначив практичну важливість деяких заяв президента РФ. «В авторитарній системі, яка нині оформилася у Росії, важливими є заяви голови, на зразок таких: «В Росії катувань немає». Він це сказав у зв'язку з Пановим і Захтеєм. Зрозуміло, що це неправда. Але саме ті, хто здійснюють ці катування, сигнал почують. Вони ж знають, що тортури є. Але якщо головний так сказав, то значить треба катувати не сильно, катувати треба акуратно. При авторитаризмі гвинтики системи ловлять і сприймають кожен сигнал сюзерена», - резюмує Фейгін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-