«Радикали» пропонують Мосійчука на пост голови Нацполіції

«Радикали» пропонують Мосійчука на пост голови Нацполіції

Укрінформ
Фракція Радикальної партії Олега Ляшка вирішила делегувати Ігоря Мосійчука для участі у конкурсі на посаду керівника Національної поліції України.

Про це повідомив лідер партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

"Рішенням фракції Радикальної партії делегували на конкурс на керівника Національної поліції України Ігор Мосійчук", - зазначив він.

Такий вибір керманич Радикальної партії пояснив тим, що Мосійчук довів свою компетентність у цій сфері, "активно і продуктивно працюючи першим заступником голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності".

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня 2015 року тодішній Генпрокурор Віктор Шокін оприлюднив у Верховній Раді відео, на якому чоловік, схожий на Мосійчука, вимагає хабар за допомогу у підприємницькій діяльності.

Того ж дня Верховна Рада проголосувала за надання згоди на затримання та арешт народного депутата Мосійчука. 17 листопада 2015 року цю постанову скасував Вищий адміністративний суд України. 27 квітня 2016 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Мосійчука.

5 липня цього року Солом'янський суд задовольнив клопотання ГПУ про повернення даного обвинувального акта.

Нардеп підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), ч. 2, 3 ст. 296 ( "Хуліганство"), ч. 1, 2 ст. 350 ( "Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч. 1 ст. 376 ( "Втручання в діяльність судових органів"), ч. 1, 2 ст. 377 ( "Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") ККУ.

Як відомо, конкурс на посаду керівника Національної поліції голова МВС Аваков оголосив 15 грудня. Детальна процедура проведення конкурсу буде додатково опублікована до 8 січня 2017 року.

14 листопада попередній керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що йде у відставку. Обов'язки глави Нацполіції були покладені на Вадима Трояна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-