Українська дипломатія стає більш наступальною - Порошенко

Українська дипломатія стає більш наступальною - Порошенко

Укрінформ
З року в рік українська дипломатія стає більш зрілою, більш досвідченою та більш наступальною.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у своєму вітанні з нагоди Дня працівника дипломатичної служби України.

"З року в рік українська дипломатія стає більш зрілою, більш досвідченою та більш наступальною. Ви - потужний і надійний дипломатичний фронт підтримки України", - наголосив Президент, звертаючись до дипломатів.

Він заявив, що з моменту, як чобіт агресора ступив на українську землю зі зброєю та намірами роздробити Україну, вітчизняна дипломатія рішуче виступила на захист держави та згуртувала солідну міжнародну коаліцію в інтересах України.

"Ця коаліція - це наш союзник і на полі бою - як на Донбасі, так і в Криму. Це наш союзник і на фронті внутрішніх реформ, які за своєю значущістю для суверенітету та цілісності держави не поступаються боротьбі з російським агресором", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що сьогодні весь світ аплодує стійкості Української держави, яка не лише реформується відповідно до кращих практик, але й надійно захищає право вільно жити у своїй країні - незалежній, демократичній та європейській Україні.

"Незаперечна заслуга за цю важливу оцінку світу - за вами, шановні дипломати! Як і українські воїни-герої, які протидіють наступу однієї з найпотужніших армій світу, ви взяли на озброєння правду і справедливість про Україну та боротьбу з агресором і гідно протидієте наступу гібридної брехні і кремлівської пропаганди", - наголошується у вітанні.

Свідченням гідної роботи дипломатів є, зокрема, продовження санкцій стосовно Росії та солідарний і єдиний трансатлантичний фронт підтримки України. Також результатом їх роботи є і безпрецедентне рішення Генеральної Асамблеї ООН, яке завдяки дипломатичним зусиллям на міжнародному рівні закріпило за членом Ради Безпеки ООН статус агресора та окупаційної влади.

"Прагматизм та твердість вітчизняної дипломатії продемонстровано і в питанні Угоди про асоціацію з ЄС. Ми розблокували процес її ратифікації в ЄС, не поступившись жодною літерою чи домовленістю в рамках політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом", - зазначив Президент.

Крім того, завдяки участі вітчизняної дипломатії розблоковано і процес лібералізації ЄС візового режиму для українських громадян: "Виконавши свою частину домовленостей, ми в праві вимогливо ставити питання про якнайшвидше завершення цього процесу і стороною ЄС. Будемо це робити і надалі".

Глава держави наголосив, що наполегливість і послідовність має бути і в інших критичних для України питаннях: від притягнення агресора до відповідальності у міжнародних судах до енергетичної солідарності з Україною, відкриття нових ринків для українського виробника та залучення іноземних інвестицій в економіку.

"Українська дипломатія ефективно захищає законні права та інтереси українців за кордоном. Одним з ключових завдань залишається звільнення політичних в'язнів, які незаконно утримуються російською владою", - додав Порошенко.

Президент також привітав і кроки дипломатів в царині культурної та публічної дипломатії, що є виключно важливим для просування позитивного сприйняття України та протистояння деструктивній російській пропаганді. 

"Вірю, що спільними зусиллями ми досягнемо успіху і у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України, і у встановленні миру, і у забезпеченні гідного місця нашої держави на міжнародній арені", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-