У Брюсселі розпочинається Рада асоціації Україна-ЄС

У Брюсселі розпочинається Рада асоціації Україна-ЄС

Укрінформ
Українська урядова делегація на чолі з першим віце-прем’єр-міністром, міністром економічного розвитку та торгівлі Степаном Кубівим прибула у понеділок до Брюсселя, де візьме участь у третьому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

Від Європейського Союзу Раду асоціації приймає високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Під час засідання сторони обговорять ключові напрямки та сфери співробітництва. Йдеться про політичний діалог у розвитку політичної асоціації та реформи, питання юстиції, свобод та безпеки, економічну та секторальну співпрацю, включаючи торгівлю.

Сторони також обговорять питання щодо підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у контексті Глобальної стратегії ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики, а також регіональні питання.

Україна та ЄС також підпишуть кілька двосторонніх угод, зокрема про фінансування реформ державної служби та про участь України в програмах прикордонного співробітництва.

Також уряд України підпише угоди з Європейським інвестиційним банком: про фінансування «Проекту модернізації української залізниці»; про фінансування проекту «Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток»; про розвиток та модернізацію логістичної інфраструктури ТОВ «Нібулон».

Окрім цього, сторони підпишуть Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Європейським інвестиційним банком.

У понеділок у бельгійській столиці також відбудеться міжнародна конференція високого рівня щодо нового стратегічного партнерства Україна-ЄС в енергетичній сфері.

У заході візьмуть участь віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного Союзу Марош Шефчович, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тімченко та інші високі офіційні особи та представники енергетичного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-