САП відкрила провадження щодо е-декларацій сімох нардепів

САП відкрила провадження щодо е-декларацій сімох нардепів

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила 7 проваджень щодо інформації, яка міститься в електронних деклараціях народних депутатів.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" повідомив глава САП Назар Холодницький.

"Всього 10 (проваджень за фактами е-декларацій - ред.), серед них нардепів, здається, 7", - повідомиввін.

"Ми не можемо відразу відкрити 450 проваджень, просто. Це є перші провадження", - додав він.

Говорячи про те, за яким принципом прокуратура відкривала провадження, Холодницький відповів: "За принципом, у кого найбільш викликає емоції задекларований статок, незалежно від фракцій, різні фракції".

Як відомо, Генеральною прокуратурою України за результатами вивчення даних е-декларацій встановлено, що 7 народних депутатів порушили законодавство, займаючись паралельно з парламентською іншою оплачуваною діяльністю.

Раніше ГПУ за результатами перевірки відомостей Єдиного реєстру електронних декларацій чиновників встановила факти ненадання або несвоєчасного надання інформації про суттєві зміни в майновому стані народних депутатів та інших суб'єктів декларування. У прокуратурі уточнили, що четверо парламентаріїв, які після 1 вересня поточного року придбали транспортні засоби або отримали дохід від відчуження майна, у десятиденний строк не повідомили про це Нацагентству з питань запобігання корупції (НАЗК) шляхом подання повідомлення до Реєстру декларацій.

Нагадаємо, 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Глава НАЗК Наталія Корчак заявила, що на перевірку е-декларацій потрібен не один місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-