Європарламент не відкладав безвіз для України до квітня - речник

Європарламент не відкладав безвіз для України до квітня - речник

Укрінформ
Європейський парламент не відкладав голосування з приводу візової лібералізації для України, повідомила речник Європарламенту Мод Нуайон.

Як сказала вона українському виданню Kyiv Post, дата 3 квітня, позначена нині на сайті Європарламенту як дата орієнтовного розгляду питання, внесена помилково, і цю помилку виправлять.

За словами Нуайон, після того, як Європарламент схвалив механізм тимчасового припинення безвізових режимів для третіх країн, була усунена остання перешкода для схвалення безвізового режиму, і тепер це схвалення має відбутися «в короткий термін». При цьому, за її словами, точна дата цього голосування ще не визначена.

Нагадаємо: у четвер ЗМІ повідомили, що Європарламент «відклав» розгляд безвізового режиму для України: в інформації про розгляд цього питання на сайті Європейського парламенту прогнозована, але не визначена, дата цього розгляду вже вдруге змінилася, і тепер це 3 квітня 2017 року. Раніше цією датою було 2 лютого, а ще перед тим – 18 січня.

Крім того, формальне рішення щодо візової лібералізації для України ще має ухвалити Рада ЄС.

Перед цим обидві інституції ще мають досягти згоди про початок міжінституційних переговорів між ними з цього питання. Припускають, що цей крок може бути здійснений невдовзі.

Раніше в ЄС вирішили, що рішення про безвізовий режим для України, так само як і для Грузії, може набути чинності тільки разом із новим механізмом тимчасового припинення таких безвізових режимів для будь-якої з шести десятків країн світу, щодо яких такі режими діють. У четвер Європарламент схвалив цей механізм. Тепер його ще має затвердити Рада ЄС. Дата набуття ним чинності наразі не відома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-