Геращенко закликає Кремль розблокувати процес звільнення заручників

Геращенко закликає Кремль розблокувати процес звільнення заручників

Укрінформ
Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко закликала кремлівську владу, якщо вона вирішила передати українських заручників комусь із народних депутатів України, не зволікати з цим.

Про це перший заступник голови Верховної Ради заявила на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ФСБ і Кремль вирішили, що вони хочуть передати українських заручників комусь із народних депутатів України, - будь ласка, негайно передайте", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що українська сторона виконала всю підготовчу роботу для розблокування процесу звільнення заручників.

"І Служба безпеки України супроводить 228 (затриманих бойовиків - ред.) до блокпоста, передасть їх. А кому там передадуть - ми зустрінемо. Українська сторона знайде, зробить все, щоб хлопці пройшли медичне лікування, реабілітацію, тільки розблокуйте цей процес. Але при цьому українська сторона не дозволить Кремлю і ФСБ формувати українські делегації на міжнародному рівні, не дозволить у це втручатися", - підкреслила Геращенко.

За її словами, Москва намагається у різні способи дискредитувати Мінський процес. Крім того, Геращенко заявила, що під час останньої зустрічі у тристоронньому форматі 7 грудня почула погрози від представника ОРДО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-