Росія ігнорує скайп-конференцію про звільнення заручників - Геращенко

Росія ігнорує скайп-конференцію про звільнення заручників - Геращенко

Укрінформ
Російська Федерація відмовляється від формату скайп-конференції для обговорення питання звільнення заручників у рамках Мінського процесу.

Про це повідомила представник в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, посилаючись на лист ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна ще раз і ще раз наполягає на тому, що має бути звільнення заручників до Нового року - до 2017, а не 18-го, 19-го, 20-го чи 120-го. Це має відбутися зараз. Ми вимагали провести скайп-конференцію вчора, сьогодні, щоб іще раз і ще раз узгодити ці списки і вийти на компромісне рішення. Що виходить? Ми отримали чудовий лист тільки що від ОБСЄ, що представники Російської Федерації в гуманітарній підгрупі не згодні з таким форматом, тому що вони вважають, що цей формат - скайп-конференції - недостатньо безпечний", - сказала Геращенко.

Вона назвала ці заяви "абсурдними", зауваживши, що скайп-конференції проводяться щотижня у форматі Тристоронньої контактної групи. Приміром, востаннє це відбулося у понеділок, 12 грудня, коли обговорювали безпекові питання.

"Якщо Російська Федерація не хоче звільняти заручників, це є велике питання до них, до Російської Федерації. Від ОРДО ... відповіді досі немає. Від ОРЛО в останню хвилину прийшло, що вони згодні", - сказала Геращенко.

Водночас вона наголосила, що українська сторона готова будь-якої хвилини обговорювати питання звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-