Об’єднані громади мають отримати право на управління землями — Гройсман

Об’єднані громади мають отримати право на управління землями — Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що об’єднаним територіальним громадам необхідно на законодавчому рівні надати право на управління земельними активами.

Про це він сказав на Форумі об’єднаних громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наше завдання, і ми в принципі урядом готові це зробити, - подати окремий законопроект, в якому буде написано, що всі землі об’єднаних територіальних громад територіальним громадам передаються в управління”, - сказав Гройсман.

Водночас він наголосив на необхідності сформувати низку законопроектів, що врегулюють питання, пов'язані з об'єднаними територіальним громадами та органами місцевого самоврядування, та передати їх на розгляд Верховної Ради. “Я переконаний, що голова українського парламенту це підтримає, щоб ми визначили три, п’ять, сім законів щодо об'єднання територіальних громад, щодо управління земельними ресурсами, щодо вирішення тих кострубатостей, які у вас, напевно, є", - сказав Прем’єр.

Він запевнив, що наполягатиме на тому, щоб у січні-лютому наступного року представники уряду та територіальних громад разом провели зустріч із нардепами, "поговорили з ними і отримали їхню підтримку". "Вірю в те, що ми зможемо переконати депутатів у необхідності такого підходу", - додав Гройсман.

На форумі сьогодні обговорюватимуться питання щодо фінансування в об’єднаних територіальних громадах, можливості вдосконалення та розвитку системи охорони здоров’я та освітньої галузі ОТГ, розробки стратегій розвитку громад.

Захід проводиться з ініціативи Кабінету міністрів України та присвячується річниці діяльності об’єднаних територіальних громад, утворених на першому етапі реформи місцевого самоврядування, а також децентралізації владних повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-